2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

Virtuvė.Produktai,kurie pakelia nuotaiką

Vitaminai ir mikroelementai ,esantys kai kuriuose maisto produktuose,gamina vadinamuosius laimės hormonus.Prisimink,ko siekia ranka,kai užklumpa liūdesys?Teisingai,saldumynų.
O kuo norisi pasistiprinti,kai jėgos apleidžia?Mėsa.
Rinkis,tai ko tavo organizmui reikia ir norisi.


Mažina stresą.
Riebi žuvis,graikiniai riešutai,saulėgrąžos ir avokadas.

Visuose šiuose produktuose gausu gamtos sukurtų antidepresantų - omega 3 riebalų rūgščių.












Suteikia energijos.

Raudona mėsa,kuraga (džiovinti abrikosai be kauliukų), brokoliai ir kitos tamsiai žalios daržovės, neskaldytų grūdų duona, raudonosios pupelės, lęšiai.

Šie produktai - puikus geležies šaltinis.Šie produktai - puikus geležies šaltinis. Geležis, kaip žinia, didina hemoglobino kiekį kraujyje (dėl to pasijuntame energingesni, žvalesni). Beje, mėsoje esanti geležis gerina mineralų pasisavinimą iš augalinio maisto. Todėl geriausias garnyras prie jautienos - daržovių salotos.







Gerina nuotaiką.


Šokoladas, makaronai ir pieno produktai.
Triptofanas - aminorūgštis, esanti šiuose produktuose, - būtina gerai nuotaikai ir sielos harmonijai palaikyti.
O feniletilaminas (medžiaga, esanti šokolade) jaudrina galvos smegenyse esančius malonumo centrus.








Būkit sveiki!

Komentarų nėra: